Pagini

duminică, 26 decembrie 2010

URBANTAPE


Cel mai tare site de sustzinere al Rap-ului shi Hip-hop-ului din Moldova, promovarea albumelor, pieselor, organizare de concerte, toate evenimentele ce tine de cultura RAP le gasitzi aici .


 Urban contact:
   Tel: (+373) 60 392 449 
     E-mail: urbantape@gmail.com

sâmbătă, 25 decembrie 2010

dream` - Young girl

 

Mai nou dream` aka Mark Verardi schimba stilul de muzica ~)
Mai jos putetzi asculta ceva din ce imi propun pentru 2011 , dar sa shtitzi ca de "diss" nu ma opresc , tot in 2011 va aparea CD-ul top 10 diss songs semnat dream` .
  
 

vineri, 24 decembrie 2010

Moș Crăciun


 



Moș Crăciun este versiunea mai nouă a Sfântului Nicolae care și-a făcut apariția în secolul III. El apare ca un om bătrân prietenos care împarte cadouri tuturor copiilor în noaptea de Crăciun (de 24 spre 25 decembrie).

Chiar dacă mitul poate varia de la zonă la zonă, în special în funcție de clima în perioada Crăciunului (care pleacă de la o iarnă înghețată în emisfera nordică și ajunge la o vară călduroasă în emisfera sudică), în general Moș Crăciun este imaginat ca fiind îmbrăcat într-un costum roșu, având o barbă lungă și albă și locuind într-o țară nordică (mai frecvent în Finlanda sau în Canada). Uni oameni nu cred in el. Spiridușii îl ajută la pregătirea cadourilor. El împarte cadourile cu ajutorul unei sănii zburătoare, ce este trasă de reni (sau pe o planșă de surf în Australia). Moș Crăciun intră în case prin horn (dacă există unul) și pune cadourile sub pomul de Crăciun sau în cizmele pregătite special pentru aceasta.

Sfântul Nicolae din Myra reprezintă sursa primară de inspirație pentru Moș Crăciun. El a trăit in secolul al patrulea și a fost un episcop creștin al provinciei Licia din Antolia, fiind renumit pentru faptul că împărțea cadouri oamenilor săraci, El a dăruit câte 100 de galbeni la trei fete sărace înainte de a se mărita pentru ca acestea să nu ajungă să se prostitueze. Moș Crăciun a fost asemănat cu Odin, un zeu important la popoarele germanice. În două cărți scrise în secolul XIII in Islanda, „Poetic Edda” și „Prose Edda”, acesta este prezentat zburând pe un cal cu opt picioare numit Sleipnir ce putea călători pe distanțe lungi, astfel fiind comparat cu renii lui Moș Crăciun. Sărbătoarea închinată lui, Yule, avea loc anual pe 21 decembrie. În ajunul acestei zile, copii își umpleau încaltamintea cu legume, iar zeul le oferea dulciuri în locul acestora. Această practică a fost adusă în Statele Unite de către coloniștii olandezi ce s-au stabilit în New Amsterdam în secolul XVII. Sinterklaas (versiunea olandeză a Sfântului Nicolae) era îmbrăcat cu haine bisericești și se urca pe acoperișurile caselor, trimițându-le acestora cadouri prin horn. În Marea Britanie, „Father Christmas” este datat din secolul XVII, personajul fiind un bărbat grăsuț, cu barbă, îmbrăcat într-o haină lungă, verde și guler de blană. Imaginea lui se regăsește în „fantoma Crăciunului prezent” din cartea „A Christmas Carol” scrisă de Charles Dickens. Christkindlein a devenit popular în Europa în secolul XIX. El aducea cadouri în secret copiilor, având ca ajutor un pitic numit Pelznickel (osau Belsnickle).

joi, 23 decembrie 2010

Unde ne petrecem vacanţa de iarnă?


Sărbătorile sunt tot mai aproape. În scurt timp vom dispune de concediu sau vacanţă. Cineva doreşte să fie alături de familie, rude sau prieteni, iar altcineva vrea puţină aventură la munţi şi cabane. Totul.md vă propune cele mai rentabile circuite pentru o vacanţă de neuitat.

România. Una din vacanţele de iarnă cu costuri minime. Un sejur în Braşov de 4 zile care vă propune cea mai neuitată aventură cu schiurile prin pârtiile Poianei Braşov, cazare, transport tur/retur poate fi estimată la 80 euro. În prezent staţiunea Poiana Braşov se află într-o continuă transformare, pe zi ce trece apar tot mai multe locaţii noi, crescând gradul de confort şi satisfactie al turiştilor ce aleg să-şi petreacă vacanţele în staţiune. Peisajul frumos este înconjurat de 4 mari masive muntoase: Postavarul, Piatra Craiului, Bucegi şi Piatra Mare. Ascensiunea în Masivul Postavarul este uşurată de noile instalaţii de transport pe cablu: 2 telecabine, o gondolă şi 6 teleschiuri.

Bulgaria.
Cele mai bune condiţii pentru sporturile de iarna: ski, ski nocturn, snowboard-ing, cross-country, sarituri, biatlon, ski-doo şi altele. 70 km de pârtie vă oferă staţiunea Bansko, staţiunea Borovets se întinde pe o lungime de 35 km iar Pamporovo pe 19 km. Toate aceste staţiunii sunt la dispoziţia dvs. începând de la preţul de 250 euro pentru un sejur de 7 nopţi.

Ucraina.
Preţul unui sejur în Odessa, Kiev sau Bukovel începe de la 150 euro. Cu siguranţă ve-ţi fi avea parte de o cazare standard de calitate chiar în inima Ucrainei, dacă alegeţi opţiunea Kiev. Odessa e opţiunea cu ieşire directă la mare, ceea ce poate fi un plus.

Austria
figurează în topul preferinţelor turiştilor. Staţiunea Bad Gastein este renumită pentru apele termale dar şi pentru programele şi activităţile recreative. O destinatie austriacă atrăgătoare este staţiunea sportivă de iarnă Kitzbuhel care poate fi alegerea potrivită pentru o vacanţă la altitudine. Un sejur de 7 nopţi la una dintre cele mai atractive staţiuni de schi din Alpi, Rauris, începe de la preţul de 650 euro. În acest centru de schi toată lumea va găsi pârtii pe plac, deoarece există atât spaţii destinate începătorilor, cât şi pârtii pentru profesionişti. Mai există şu telecabine moderne de 6 locuri, care până în vârf se întinde pe o lungime de 2,8 km.

Thailanda.
Dacă nu doriţi să petreceţi vacanţa la munte, atunci alternativa e la mare. Thailanda ar fi alegerea perfectă şi anume oraşul Pattaya care este aşezat pe coasta estică a Golfului Thailanda, la 165 km sud-est de Bangkok. Treptat, Pattaya a devenit locul vizitat de o treime din toţi turiştii, deşi mediul ambiant de aici nu este tocmai la cel mai înalt nivel. Turiştii sunt atraşi în acest loc, de multe lucruri cum ar fi vremea frumoasă, servicii de cazare accesibile şi o viaţă fierbinte de noapte, plină de reprezentantele celei mai vechi meserii. Pattaya este locul cel mai potrivit pentru turiştii pretenţioşi, iar dacă vă doriţi o vacanţă liniştită pe plaje romantice şi singuratice, Pattaya nu este o bună alegere.

Egipt.
Nimic nu egalează măreţia Egiptului antic. Nici o constructie modernă nu poate rivaliza cu forţa piramidelor sau privirea Sfinxului, iar dacă doriţi să vă recreaţi în privinţa sejururilor la schi sau mare, atunci Egipt e destinaţia ideală la preţ minim de 400 euro.
 


 

Canon 5d Mark II



The Canon EOS 5D Mark II is a 21.1-megapixel full-frame CMOS digital single-lens reflex camera made by Canon. It succeeds the EOS 5D and was announced on September 17, 2008. The 5D Mark II was the first digital camera used for an official U.S. Presidential portrait, taken by Pete Souza in 2008.

 Canon EOS 5D Mark II video test : here