Pagini

joi, 23 decembrie 2010

Unde ne petrecem vacanţa de iarnă?


Sărbătorile sunt tot mai aproape. În scurt timp vom dispune de concediu sau vacanţă. Cineva doreşte să fie alături de familie, rude sau prieteni, iar altcineva vrea puţină aventură la munţi şi cabane. Totul.md vă propune cele mai rentabile circuite pentru o vacanţă de neuitat.

România. Una din vacanţele de iarnă cu costuri minime. Un sejur în Braşov de 4 zile care vă propune cea mai neuitată aventură cu schiurile prin pârtiile Poianei Braşov, cazare, transport tur/retur poate fi estimată la 80 euro. În prezent staţiunea Poiana Braşov se află într-o continuă transformare, pe zi ce trece apar tot mai multe locaţii noi, crescând gradul de confort şi satisfactie al turiştilor ce aleg să-şi petreacă vacanţele în staţiune. Peisajul frumos este înconjurat de 4 mari masive muntoase: Postavarul, Piatra Craiului, Bucegi şi Piatra Mare. Ascensiunea în Masivul Postavarul este uşurată de noile instalaţii de transport pe cablu: 2 telecabine, o gondolă şi 6 teleschiuri.

Bulgaria.
Cele mai bune condiţii pentru sporturile de iarna: ski, ski nocturn, snowboard-ing, cross-country, sarituri, biatlon, ski-doo şi altele. 70 km de pârtie vă oferă staţiunea Bansko, staţiunea Borovets se întinde pe o lungime de 35 km iar Pamporovo pe 19 km. Toate aceste staţiunii sunt la dispoziţia dvs. începând de la preţul de 250 euro pentru un sejur de 7 nopţi.

Ucraina.
Preţul unui sejur în Odessa, Kiev sau Bukovel începe de la 150 euro. Cu siguranţă ve-ţi fi avea parte de o cazare standard de calitate chiar în inima Ucrainei, dacă alegeţi opţiunea Kiev. Odessa e opţiunea cu ieşire directă la mare, ceea ce poate fi un plus.

Austria
figurează în topul preferinţelor turiştilor. Staţiunea Bad Gastein este renumită pentru apele termale dar şi pentru programele şi activităţile recreative. O destinatie austriacă atrăgătoare este staţiunea sportivă de iarnă Kitzbuhel care poate fi alegerea potrivită pentru o vacanţă la altitudine. Un sejur de 7 nopţi la una dintre cele mai atractive staţiuni de schi din Alpi, Rauris, începe de la preţul de 650 euro. În acest centru de schi toată lumea va găsi pârtii pe plac, deoarece există atât spaţii destinate începătorilor, cât şi pârtii pentru profesionişti. Mai există şu telecabine moderne de 6 locuri, care până în vârf se întinde pe o lungime de 2,8 km.

Thailanda.
Dacă nu doriţi să petreceţi vacanţa la munte, atunci alternativa e la mare. Thailanda ar fi alegerea perfectă şi anume oraşul Pattaya care este aşezat pe coasta estică a Golfului Thailanda, la 165 km sud-est de Bangkok. Treptat, Pattaya a devenit locul vizitat de o treime din toţi turiştii, deşi mediul ambiant de aici nu este tocmai la cel mai înalt nivel. Turiştii sunt atraşi în acest loc, de multe lucruri cum ar fi vremea frumoasă, servicii de cazare accesibile şi o viaţă fierbinte de noapte, plină de reprezentantele celei mai vechi meserii. Pattaya este locul cel mai potrivit pentru turiştii pretenţioşi, iar dacă vă doriţi o vacanţă liniştită pe plaje romantice şi singuratice, Pattaya nu este o bună alegere.

Egipt.
Nimic nu egalează măreţia Egiptului antic. Nici o constructie modernă nu poate rivaliza cu forţa piramidelor sau privirea Sfinxului, iar dacă doriţi să vă recreaţi în privinţa sejururilor la schi sau mare, atunci Egipt e destinaţia ideală la preţ minim de 400 euro.
 


 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu