Pagini

duminică, 30 ianuarie 2011

Tu esti gata sa razi ?! ~))))))))))))))))))))))))))

Somn

Ma intrebam shi io de ce oare tre sa dormim juma de viatza? uite ca nici oamenii de shtiintza nu o pot spune (DE CE?) . Poate cineva in comentariu va lasa vriun motiv vag ~)



Somnul este o stare fiziologică periodică și reversibilă, caracterizată prin suprimarea temporară a conștienței, prin abolirea parțială a sensibilității și încetinirea funcțiilor vieții organice (ritm respirator, ritm cardiac, relaxare musculară, scăderea temperaturii cu aproximativ 0,5 grade C, scăderea funcțiilor secretorii). În timp ce mulți dintre noi cred că somnul este o întindere temporală în care nu se întâmplă nimic, somnul este, de fapt, cel puțin din punct de vedere neurologic, o perioadă de timp foarte aglomerată. Deși importanța somnului nu poate fi discutată, oamenii de știință nu cunosc cu exactitate de ce este atât de important pentru supraviețuirea noastră.


Good Night !

luni, 24 ianuarie 2011

Sfaturi pentru curatenia generala intr-o casa






Curatenia generala intr-o casa reprezinta de multe ori o responsabilitate de baza pentru o menajera. Este un moment important pentru aceasta, deoarece ea trebuie sa depuna foarte mult efort pentru a face casa sa arate ca noua. Inainte de curatenia generala, menajera ar trebui sa-si faca un program riguros cu tot ceea ce are de facut, pentru ca la sfarsitul acestei perioade de munca asidua sa realizeze tot ceea ce si-a propus sa faca in casa.



Prin intermediul acestui articol dorim sa venim in intampinarea menajerelor care au nevoie de sfaturi privind executarea unei curatenii generale „ca la carte”, adica profesionale. In cele ce urmeaza, vom detalia principalele activitati pe care trebuie sa le desfasoare o menajera in fiecare camera dintr-o casa, pentru a se dovedi eficienta si pentru a fi apreciata, in urma muncii depuse.



1. Livingul



Aceasta camera se poate considera, pentru foarte multi oameni, cea mai mare camera din casa. Din acest motiv, ea are nevoie de o ingrijire mai speciala, dat fiind faptul ca aici stam, de obicei, sa ne relaxam, sa privim la televizor, aici invitam musafirii care ne calca pragul si care uneori se transforma si in sala de masa. In living exista multe obiecte care necesita o atentie sporita din partea menajerei, incepand cu mobila, aparatele electronice si terminand cu plantele sau cu diferitele obiecte de decor. Iata ce trebuie sa faceti pentru ca livingul sa arate curat si improspatat:
- spalarea covoarelor, perdelelor si a draperiilor din camera cu detergent si balsam speciale pentru fiecare tesatura in parte (daca sunt confectionate din materiale mai speciale va recomandam sa le duceti la o curatatorie, pentru a nu va trezi cu surprize neplacute);
- stergerea si curatarea ferestrelor, parvazurilor si a usilor;
- daca tocurile sunt din lemn este indicat sa le reimprospatati, cel putin o data pe an, cu un strat de lac special pentru lemn;
- curatarea, spalarea si lustruirea parchetului;
- inlaturarea panzelor de paianjen cu o matura simpla acoperita cu o carpa moale si aspirarea peretilor;
- stergerea si curatarea tuturor obiectelor care se gasesc in camera, cu solutii speciale pentru fiecare (stergerea pe interior si exterior a mobilei, curatarea tapiteriei canapelelor si a fotoliilor, stergerea de praf a tuturor obiectelor decorative si nu numai, curatarea prizelor, intrerupatoarelor si a corpurilor de iluminat, curatarea atenta a aparatelor electronice);
- stergerea jaluzelelor si curatarea plantelor;
- spalarea caloriferelor.




2. Dormitorul

Este locul in care cu totii ne cufundam atunci cand ajungem seara acasa obositi si in care ne relaxam pe timpul noptii si nu numai. Dormitorul este spatiul intim de care se bucura fiecare persoana, iar pastrarea unei curatenii in aceasta camera este o caracteristica de baza. Insa, pentru a avea parte de o camera care sa-ti transmita multa liniste si relaxare, ea are nevoie, de asemenea, de o ingrijire corespunzatoare. Este indicat ca in dormitor sa se execute urmatoarele activitati intr-o curatenie generala:
- spalarea si improspatarea mochetelor, perdelelor si a draperiilor;
- curatarea parchetului si lustruirea lui;
- stergerea ferestrelor, pervazurilor si a usilor;
- curatarea de praf a pieselor de mobilier pe interior/exterior si a obiectelor decorative;
- reasezarea tuturor lucrurilor din dulapuri;
- aspirarea peretilor si inlaturarea panzelor de paianjen;
- stergerea cu atentie a aparatelor electronice, a prizelor si a corpurilor de iluminat;
- curatarea corespunzatoare a patului (schimbarea lenjeriei, curatarea lemnului cu solutii speciale, aspirarea saltelei precum si sub saltea, spalarea coverturilor si a paturilor, aerisirea pernelor)

- stergerea jaluzelelor si curatarea plantelor;

- spalarea caloriferelor.



3. Bucataria



Rezultatele unui sondaj de opinie efectuat in 2008 arata ca bucataria ar fi locul cel mai preferat si mai iubit de catre romani. Cu toate ca inainte, aceasta camera era folosita exclusiv pentru prepararea mancarii, cu timpul a devenit multifunctionala, oamenii petrecand mult timp in ea. Este camera cea mai automatizata, deoarece aici se intalnesc foarte multe aparate electrocasnice hi-tech, care au devenit atat de indispensabile omului. Deoarece aici este locul in care gatim, bucataria trebuie sa fie foarte curata si igienizata. Atunci cand se face o curatenie generala in bucatarie trebuie facute urmatoarele lucruri:
- spalarea perdelelor si a jaluzelelor;
- curatarea mobilierul cu solutii speciale atat pe interior, cat si pe exterior;
- stergerea si curatarea cu atentie si cu produse speciale a aparatelor electrocasnice (aragaz, frigider, cuptor cu microunde, masina de spalat vase etc);
- stergerea ferestrelor si a usilor;
- curatarea gresiei si a faiantei cu abur sub presiune, daca exista posibilitatea, precum si folosirea de substante pentru degresare si igienizare;
- curatarea scurgatorului de vase;
- aspirarea suprafetelor tapitate;
- curatarea peretilor si inlaturarea panzelor de paianjen;
- aruncarea gunoiului si curatarea cosului;
- spalarea caloriferelor.



4. Baia



Baia este si ea o incapere importanta in fiecare casa. Si aici avem parte de relaxare si intimitate, este locul cu care ne intalnim dimineata si seara, in care ne place sa fim doar noi si sa ne rasfatam. Baia trebuie sa fie pastrata mereu curata si igienizata atat pentru confortul, cat si pentru sanatatea noastra. Iata ce este necesar sa faceti:
- igienizarea si spalarea in amanunt a cazii, cabinei de dus, closetului, bideului si a chiuvetei, folosind doar produse destinate fiecareia dintre ele;
- curatarea gresiei si a faiantei cu abur sub presiune si cu produse de dezinfectare si improspatare;
- spalarea perdelelor, jaluzelelor si a mochetei;
- curatarea ferestrelor, usei, mobilierului si a oglinzii;
- stergerea prizelor, corpurilor de iluminat si a tevilor;
- aruncarea gunoiului si curatarea cosului;
- curatarea peretilor si inlaturarea panzelor de paianjen;
- spalarea caloriferului.



Curatenia generala intr-o casa nu este o activitate simpla, ci din contra, necesita destul de mult timp, rabdare si putere de munca. Pentru ca angajatorii tai sa fie multumiti de munca pe care tu o prestezi pentru ei, ia in calcul cele de mai sus, fa aceasta munca cu daruire si multa harnicie si vei vedea ca rezultatele nu se vor lasa asteptate. Daca vei reusi sa faci toate aceste lucruri intr-o curatenie generala, casa va arata, pur si simplu, minunat!

sâmbătă, 22 ianuarie 2011

„Lumea“ are deja probleme serioase: o parte din insule incep sa se scufunde




Banii intra la apa. Mai precis, banii celor care au cumparat proprietati pe insulele artificiale din cadrul proiectului „Lumea“ din Dubai intra la apa odata cu terenul.
 
 

Criza financiara a afectat si acest maret proiect, cu hoteluri si vile de lux, realizat in toiul exploziei pietei imobiliare din Emiratele Arabe Unite.
Intreg arhipelagul artificial incepe incet, incet sa se scufunde, nisipul este spalat de ape si dus inapoi in mare, iar canalele dintre insule incep sa se colmateze.
Arhipelagul artificial, construit cu scopul principal de a reconstitui harta lumii prin insulite, s-a dovedit a fi un dezastru.
Datorita afacerii care nu prea mai merge, dar si pentru ca insulele incep sa se scufunde, o companie care transporta turistii pe arhipelag incearca acum sa se retraga din contractul incheiat cu dezvoltatorul „Lumii“.
O firma a angajat deja un avocat care acuza dezvoltatorul ca „Lumea“ intra la apa.
In prezent, doar insula Groenlanda este locuita. Pretul proprietatilor imobiliare din Emiratul Dubai a scazut cu 58% fata de varful din al patrulea trimestru al anului 2008.
Criza si-a lasat amprenta si asupra destinelor unor oameni. Proprietarul care a cumparat resedinta Irlanda s-a sinucis dupa falimentul firmei sale, iar un alt om de afaceri din Londra, care a platit 43 de milioane de lire sterline pentru insula Marea britanie, este acum la inchisoare.

Sky Latnterns in MOLDOVA



Sky Lantern este asemanator unui balon zburator, fiind produs dintr-un polimer ignifug foarte usor, ce nu intretine arderea.

Avand diamentrul de 60 cm si inaltimea de 108 cm, Sky Lantern se poate inalta pana la 1,5 km in atmosfera, oferind un spectacol unic, plin de adrenalina, in special daca lansarea este efectuata noaptea. Sunt mult mai rezistente si mai sigure decat artificiile.

Conceptul lansarii lampioanelor provine de aproape doua mii de ani din China. La inceput, lampioanele erau folosite ca o modalitate militara de semnalizare pentru ca puteau fi vazute de la foarte mare distanta. Cu timpul ele au devenit o modalitate de a sarbatori, fiind folosite in cadrul festivalurilor sau ceremoniilor din Extremul Orient.



Dureaza aproximativ 30 secunde pana la un minut, pentru ca lampionul sa se umple cu aer cald si sa poata fi lansat in aer. Poate zbura mai multi kilometri, astfel incat pote face un eveniment memorabil si spectaculos, rezultatul fiind un spectacol magic atat pentru tine cat si pentru invitati.


Cine doreste sa procure Sky Lanterns , lasati mesaj in "Comentarii" !

miercuri, 5 ianuarie 2011

Otilia


Dragi prieteni sunt sigur ca shi voi avetzi multzi prieteni cu nume rare shi nici macar nu va datzi interesul sa vedetzi ce inseamna acestea. Pentru astazi mi-am propus un nume frumos shi rar , un prieten in primul shi primul rand - Otilia

Otilia nume de botez feminin, care poate însemna:

„Sfânta Otilia” sau Odilia (n. 680 in Obernai, actualmente în Alsacia Franța d.† 720 în mănăstirea Niedermünster din Alsacia)ea a fost o patroană protectoare a Alsaciei.

 „Enigma Otiliei” un roman scris de George Călinescu
Otilia Cazimir este pseudonimul scriitoarei Alexandra Gavrilescu

 „Felix și Otilia” film regizat de Iulian Mihu

„Contesa Otilia Wass” ultimul proprietar al palatului Vass din Cluj


Mi-a placut trecerea de la Otilia la Odilia (Oddy) ~)