Pagini

sâmbătă, 22 ianuarie 2011

„Lumea“ are deja probleme serioase: o parte din insule incep sa se scufunde




Banii intra la apa. Mai precis, banii celor care au cumparat proprietati pe insulele artificiale din cadrul proiectului „Lumea“ din Dubai intra la apa odata cu terenul.
 
 

Criza financiara a afectat si acest maret proiect, cu hoteluri si vile de lux, realizat in toiul exploziei pietei imobiliare din Emiratele Arabe Unite.
Intreg arhipelagul artificial incepe incet, incet sa se scufunde, nisipul este spalat de ape si dus inapoi in mare, iar canalele dintre insule incep sa se colmateze.
Arhipelagul artificial, construit cu scopul principal de a reconstitui harta lumii prin insulite, s-a dovedit a fi un dezastru.
Datorita afacerii care nu prea mai merge, dar si pentru ca insulele incep sa se scufunde, o companie care transporta turistii pe arhipelag incearca acum sa se retraga din contractul incheiat cu dezvoltatorul „Lumii“.
O firma a angajat deja un avocat care acuza dezvoltatorul ca „Lumea“ intra la apa.
In prezent, doar insula Groenlanda este locuita. Pretul proprietatilor imobiliare din Emiratul Dubai a scazut cu 58% fata de varful din al patrulea trimestru al anului 2008.
Criza si-a lasat amprenta si asupra destinelor unor oameni. Proprietarul care a cumparat resedinta Irlanda s-a sinucis dupa falimentul firmei sale, iar un alt om de afaceri din Londra, care a platit 43 de milioane de lire sterline pentru insula Marea britanie, este acum la inchisoare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu