Pagini

luni, 6 februarie 2012

10 reguli care te vor ajuta sa-ti redirectionezi catre succes afacerea


1.    Evalueaza si elimina datoriile excesive. Daca veniturile tale au scazut, s-ar putea ca sa nu iti mai poti acoperi datoriile pe care le-ai facut atunci cand aveai veniturile mai mari. Dar fiecare datorie poate fi redusa, de la imprumuturile bancare, ipotecile, chiar si la chirie.

2.    Fa reduceri. Daca nu ai facut-o inca, redu personalul si cheltuielile de intretinere. Poti sa oferi la fel de mult, sau chiar mai mult, crescand productivitatea.


3.    Verifica finantele in fiecare zi si incepe chiar de astazi! Urmareste profitabilitatea pe job, pe client, pe saptamana, pe produs si concenteaza-ti eforturile pe cele mai profitabile produse sau servicii. Renunta la tot ce nu scoate profit!

4.    Redu din inventar si din cheltuielile de intretinere. Cauta produsele durabile, care nu se schimba des, pentru ca banii tai sunt stocati in costurile materialelor, in utilaje etc. Vei putea obtine bani lichizi abia dupa ce le vei vinde. 

5.    Instruieste personalul. Daca fiecare sarcina este invatata de inca o persoana, atunci cand persoana care in mod normal se ocupa de ea nu o mai poate face, cea de-a doua ii poate prelua sarcinile si asa munca nu este intrerupta si productivitatea ramane crescuta chiar daca lipseste un membru important al echipei. 

6.    Revizuieste strategia de marketing si redu cheltuielile pe promovarea in media traditionala. Utilizeaza mai mult Internetul si concentreaza-te pe clientii actuali. Internet marketing va salva multe companii.

7.    Evita reducerile si discount-urile. Nu-ti da pe nimic produsele, in schimb, concureaza cu servicii, calitate si unicitate. Creaza-ti o nisa si asa vei avea un avantaj competitiv. 

8.    Extinde-te daca poti.
 Internetul te poate duce oriunde, mai ales daca poti crea o expertiza pe un domeniu sau un produs/serviciu de nisa. Concentreaza-te pe ceea ce faci tu diferit de altii si incearca sa extinzi acest lucru pe o piata cat mai mare.

9.    Administreaza afacerea eficient. Urmareste si analizeaza rapoartele financiare si productivitatea. Este mai bine ca la inceput sa pornesti de la o afacere mica, dar profitabila si sa cresti incet, dar sigur. 

10.    Pune pret pe calitate, pentru ca aceasta iti va aduce profit pe termen lung. Nu uita niciodata acest principiu. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu